14.17

Dålig uppdatering nu men igår ville internet inte sammarbeta med mig, var iaf ute på årets första inlines tur och det blev ca 1 mil! Grymt skön och roligt.

Idag är det bara en vecka kvar till jag och magnus flyger till Uppsala (Om nu flyger kommer att gå dvs på grund av askmolnet som är här nu igen..)Bara att hålla tummarna !!! Hoppas på att Aftonbladet har rätt !

Seismologen: Vulkanutbrottet på Island på väg att ta slut

Vulkanen Grimsvötn på Island spyr inte längre ut någon aska.Enligt geologer i området är det nu mest vattenånga som kommer ut.– Allt tyder på att den håller på att somna in, säger seismologen Reynir Bödvarsson till Aftonbladet.Alla flygresenärer ser ut att kunna andas ut – för den här gången.Redan igår minskade mängden aska som vällde ut ur Grimsvötn kraftigt. Nu det i stort sett bara vattenånga som läcker ut ur vulkanen. Mängden rörelser i marken också minskat rejält.

– Vulkanen har gått ner oerhört i intensitet. Men man kan inte med hundra procent säkerhet säga att utbrottet är över ännu, säger Reynir Bödvarsson, seismolog på universitetet i Uppsala.

Om vulkanen håller sig lugn under dagen så kan man framåt eftermiddag/kväll vara betydligt mycket säkrare.– Men allt tyder på att den håller på att somna in, säger han.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0